/هويت جهادي، 37 سال خودباوري و بالندگي/ جهاد دانشگاهي نهادي تأثيرگذار در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي است
تاریخ انتشار : 1396/05/05 18:08:33

/هويت جهادي، 37 سال خودباوري و بالندگي/
جهاد دانشگاهي نهادي تأثيرگذار در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي است

نماينده مردم بروجن در مجلس شوراي اسلامي گفت: جهاد دانشگاهي نهادي تأثيرگذار در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي است.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي چهارمحال و بختياري خديجه ربيعي با اشاره به اينکه جهاد دانشگاهي نامي توأم با افتخار دارد و نيازهاي جوانان کشور را به بهترين نحو در انواع رشته‌ها بررسي مي‌کند، اظهار کرد: جهاد دانشگاهي نقش موثر و ارزشمندي در شکوفايي استعدادها و تربيت نسل آينده دارد.
وي افزود: نقش ممتاز جهاد دانشگاهي در توسعه علم و فناوري کشور در سال‌هاي اخير کاملاً برجسته و مشخص بوده و بايد اين نهاد در راستاي کمک به خودکفايي کشور در زمينه‌هاي مختلف مورد توجه جدي قرار گيرد.
اين نماينده مجلس ادامه داد: جهاد دانشگاهي مي‌تواند نقش مهمي در شرايط فعلي کشور ايجاد کند و در زمينه‌هاي افزايش مرزهاي دانش،حوزه‌هاي بين‌ رشته‌اي، فناوري‌هاي نوين و تجاري‌سازي محصولات دانش‌بنيان حرف اول را بزند.
ربيعي بيان کرد: همچنين بايد ميان جهاد دانشگاهي و ديگر نهادها رابطه متقابل وجود داشته باشد و دولت و مجلس از فعاليت‌ها، پژوهش‌ها و محصولات اين نهاد حمايت کنند.
نماينده مردم بروجن در مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: اين نهاد بايستي علاوه بر حضور فيزيکي در دانشگاه‌ها در صحنه بين الملل حضور فعال داشته باشد، به دليل اينکه حضور در اين امر يک ضرورت است.
وي با اشاره به اينکه کانون مرزهاي علمي در حال برداشته شدن است و نمي‌توان مرزي ميان علوم پايه و علوم کاربردي قائل شد و همچنين ظهور حوزه‌هاي ميان رشته‌اي به اين قضيه دامن مي‌زند، گفت: جهاد دانشگاهي اين توانايي را دارد که از اين موقعيت نيز در جهت مطلوب استفاده کند و مي‌تواند در انتقال فناوري به داخل کشور نقش مهمي ايفا کند و مسئوليت اين کار را بر عهده بگيرد.
ربيعي در خصوص تقويت نهادهاي فناور داخلي براي تحقق اقتصاد مقاومتي و کاهش واردات افزود: اقتصاد مقاومتي اقتصاد متکي بر توليد ملي با حفظ رقابت در عرصه بين المللي است، بنابراين مي‌بايست اين اقتصاد متکي بر فناوري روز دنيا باشد و جهاد دانشگاهي به عنوان پلي ميان دانشگاه و بخش صنعتي و خدماتي، در برنامه‌هاي کلان کشور نيز نقش اساسي دارد به طوري که يکي از نهادهاي تاثيرگذار در تحقق اقتصاد مقاومتي است.
نماينده مردم بروجن در مجلس شوراي اسلامي تأکيد کرد: اساس تشکيل جهاد دانشگاهي، توسعه فرهنگ، علم و فناوري در کشور بوده است که در اين زمينه‌ اقدامات خوبي داشته است.
وي با بيان اينکه آموزش‌هاي تخصصي کوتاه‌مدت يک حرکت راهبردي جدي و موثر در توسعه کشور در بخش توليد، صنعت و اجرا است، گفت: سالانه 800 هزار نفر به تعداد فارغ‌التحصيلان بيکار اضافه مي‌شود و پيش‌بيني شده است تا چند سال آينده به بيش از پنج ميليون نفر در کشور برسند، اين در حالي است که بازار کار به شدت نيازمند نيروي کار متخصص است.
ربيعي در ادامه بيان کرد: در چنين وضعيتي که نيروي فارغ‌التحصيل پس از پايان تحصيلات نمي‌تواند جذب بازار کار شود و توانايي‌هاي لازم براي ايفاي نقش ندارد، موضوع آموزش‌هاي تخصصي و مهارتي راه‌حل اساسي اين امر است و ضرورت گسترش اين آموزش اجتناب‌ناپذير خواهد بود.
وي گفت: بخش اعظمي از فعاليت‌هاي جهاد دانشگاهي در حوزه پژوهش و فناوري متمرکز است و قطعاً اين نوع فعاليت‌ها با يک نگاه علمي و پژوهشي سيستماتيک در اين مجموعه همراه است و موجب ارتقاي شاخص‌هاي پژوهشي و فناوري نظام شده و در تحقق اهداف ترسيم شده سند چشم‌انداز کشور تاثيرگذار و آن را تسريع خواهد داد.
ربيعي اظهار کرد: تربيت پژوهشگران و نخبگان موفق در تحقيقات علمي و پژوهشي، نتيجه مديريت جهادي اين نهاد انقلابي و خود کفايي نظام اسلامي در عرصه‌هاي گوناگون است.
نماينده مردم بروجن در مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان کرد: مهمترين انتظار از اين نهاد حرکت متوازن در حوزه علمي و فرهنگي است چرا که نياز کشور، کار علمي توام با تقويت فعاليت‌هاي فرهنگي است.